Генералният секретар на НАТО Столтенберг казва, че големите натовски учения в

...
 Генералният секретар на НАТО Столтенберг казва, че големите натовски учения в
Коментари Харесай

Студената война наистина се завръща?

 Генералният секретар на НАТО Столтенберг казва, че огромните натовски учения в Норвегия не са насочени против Русия. Това обаче е единствено дипломатична фраза. Разбира се, че са ориентирани точно против нея. Формулировките, с които той обосновава нуждата от маневрите не са нищо друго, с изключение на изложение на следствията от съветската експанзия против Украйна: " Ситуацията със сигурността " в Европа се е влошила доста през последните години, споделя Столтенберг. Затова било значимо НАТО да покаже, че е в положение да пази своите съдружници от всевъзможен жанр закани.
 

Казано в прав текст: Тъй като съветското управление още веднъж направи войната европейска действителност, НАТО би трябвало да се приготви да отблъсне вероятно нахлуване против своите страни-членки на Изток. И това е трагична смяна в мисленето.

Защото през първите години след своето източно разширение Алиансът не смяташе за належащо да създава проекти за защитата на новите си членове. НАТО смяташе, че източният му фланг не е заплашен.

Москва обаче принуди НАТО да се отвърне от досегашната си политика.

 

Райнхард Везер, ФАЦ

Frankfurter Allgemeine Zeitung

www.faz.net

Всички права непокътнати

Frankfurter Allgemeine Zeitung GmbH, Frankfurt am Main
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР